Informații

Termeni şi condiţii
Folosirea acestui site de către orice utilizator implică prin simpla sa accesare acceptarea, fără limitări şi calificări, a termenilor şi condiţiilor enumerate mai jos precum şi a condiţiilor de confidenţialitate.Pentru o utilizare corectă a acestui site se recomandă citirea cu atenţie a acestui set de reguli. Orice plângere ulterioară în legatură cu nerespectarea acestora nu va putea fi imputată proprietarului acestui site.Serviciile www.geobender.ro sunt oferite de către compania SC E –Multimedia Distribution SRL şi presupune acceptarea în totalitate a termenilor şi condiţiilor şi a regulilor de confidenţialitate sub care sunt furnizate aceste servicii.
Termenii şi condiţiile oferite de www.geobender.ro, precum şi condiţiile de confidenţialitate pot fi modificate în orice moment, fără notificare prealabilă a utilizatorului.
Utilizatorul va avea acces permanent la termenii şi condiţiile pentru utilizarea serviciilor pentru a le putea consulta în orice moment. În cazul în care utilizatorul nu este de acord cu termenii şi condiţiile de utilizare trebuie să înceteze imediat folosirea serviciilor www.geobender.ro.

1. Cum cumpăr pe www.geobender.ro ?

Selectati produsul pe care doriti sa-l achizitionati si apasati pe linkul "Adaugă în coş";
Continuati navigarea in magazinul nostru virtual adaugand in cos toate produsele care le doriti. In orice moment puteti vedea, modifica sau elimina produsele alese din "Cosul de cumparaturi".
In momentul in care doriti sa trimiteti comanda apasati "Finalizare comanda"
Creati-va un cont nou sau autentificati-va la cel existent daca aveti deja unul;
Introduceti datele dvs. personale. Clientul are obligatia de a introduce informatiile personale cerute de formularul de inscriere pe site corecte si reale.Nume, prenume, numar de telefon, adresa, adresa de e-mail- in cazul persoanelor fizice, reprezinta informatii obligatorii pentru preluarea si procesarea comenzilor. Toate datele sunt procesate securizat prin utilizarea certificatelor de ultima generatieSSL Extended Validation pe 256bits, sistemul antifrauda ARGUS si prin respectarea standardelor PCI DSS. (Standardul PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard – Standardul de securitate a datelor din industria plăților cu cardul) reprezintă un set extensiv de cerințe dezvoltate de brand-urile de card majore pentru a facilita adoptarea unor masuri solide de securitate a datelor.)
Aveti grija sa completati formularul corect si sa indicati persoanele la care se va face facturarea si livrarea. Adresa de e-mail are importanta extrema deoarece informatiile legate de comanda si produsele comandate vor fi transmise via e-mail. O adresa de e-mail incorecta incetineste intregul proces de comanda a produsului. Mai mult de atat, SC E-Multimedia Distribution SRL siPlatiOnlinenu vor putea sa va contacteze si sa va informeze asupra starii comenzii dumneavoastra.
Alegeti metoda de livrare si metoda dorita de plata si confirmati datele alegand "Confirma si trimite comanda".
In cazul in care ati ales plata in numerar comanda dvs. este inregistrata si in scurt timp va fi expediata. Daca ati ales sa platiti prin credit/debit card veti fi redirectionat catre pagina www.PlatiOnline.ro pentru a introduce datele despre credit/debit card.
Transporul rapid si expres in Bucuresti si in tara se va efectua cu firma Fan Courier
Plata ramburs se accepta numai pe teritoriul Romaniei.
Daca tranzactia prin card a fost reusita vi se vor oferi informatiile relevante pentru comanda. Aceste informatii le veti primi de asemenea prin e-mail.

2. Dreptul de autor

Întreg conţinutul site-ului www.geobender.ro este proprietatea Societaţii şi/sau a furnizorilor săi şi intră sub incidenţa Legii 8/1996 actualizată, cu privire la protecţia dreptului de autor. Este interzis în mod expres sub sancţiunea răspunderii penale, civile sau administrative folosirea fără acordul societăţii a oricăror elemente ale conţinutului site-ului. Utilizatorilor le este interzis să distribuie, modifice, transmită (inclusiv prin folosirea de programe automate de copiere), folosească pentru uz public sau comercial orice material conţinut în acest site fără acordul scris al Societăţii.
Societatea a luat măsuri pentru acurateţea informaţiilor existente pe acest, însa nu garantează exactitatea şi acuratetea lor, societatea neputând fi facută responsabilă pentru acest lucru. Societatea nu va putea fi facută responsabilă pentru nicio cheltuială sau prejudiciu suferit de un utilizator/client, prin încălcarea termenilor şi condiţiilor enumerate mai sus sau a legislaţiei în vigoare cu privire la protecţia drepturilor de autor.

3. Politica de securitate

Produsele de pe acest website sunt comercializate on-line prin intermediul serviciilor de plati on-line oferite dePlatiOnline. Riscurile asociate unei plati on-line sunt:
Datele personale introduse de dumneavoastra pentru completarea comenzii sa intre in posesia unor terte parti si sa fie abuziv folosite. SC E –Multimedia Distribution SRL si www.PlatiOnline.ro garanteaza securitatea sistemelor sale informatice. Cititi "Politica de confidentialitate www.PlatiOnline.ro" si "Politica de confidentialitate SC E-Multimedia Distribution " pentru mai multe informatii despre subiect. Datele şi informaţiile personale furnizate de către utilizatori sunt protejate prin certificate digitale şi sunt guvernate de prevederile Legii 677/2001 şi a altor dispoziţii legale aplicabile. Plata cu ajutorul cardului bancar presupune, după parcurgerea paşilor ce conduc la finalizarea comenzii, transferul către pagina de plată (securizată) unde veţi introduce datele cardului dvs. SC E-Multimedia Distribution SRL nu stochează nicio informaţie legată de cardul dvs. Prin acceptarea acestor termeni şi condiţii, persoana vizată îşi dă acordul expres şi fără echivoc că datele sale personale să fie prelucrate în conformitate cu legislaţia în vigoare, conform condiţiilor de confidenţialitate stipulate la capitolul “confidentialitate”.

4. Responsabilitate

Utilizarea acestui site este în totalitate pe responsabilitatea dumneavoastră.
Societatea şi societăţile sale afiliate, functionarii, directorii, agenţii sau orice altă parte implicată în conceperea, producerea, intreţinerea sau oferirea serviciilor şi a produselor site-ului, nu sunt răspunzatoare pentru daune directe sau indirecte, de orice natură, ce ar rezulta din sau în legatură cu utilizarea acestui site sau a conţinutului său.
Societatea nu îşi asumă nicio responsabilitate şi nu va fi răspunzatoare pentru nicio daună cauzată de unii virusi care ar putea să vă infecteze computerul sau alte bunuri în urma accesării sau utilizării acestui site.
Societatea îşi rezervă dreptul de a modifica în mod unilateral termenii şi condiţiile de utilizare a acestui site.
Societatea şi furnizorii săi nu îşi asumă responsabilitatea pentru greşelile de tipărire sau afisare, în ceea ce priveşte informaţiile, preţurile, caracteristicile, imaginile etc. Imaginile produselor sunt puse pe site cu titlu de exemplu, acestea putând diferi în ceea ce priveşte caracteristicele lor faţă de imaginile reale ale produselor, fără ca societatea să poată fi făcută răspunzatoare pentru aceasta.
Valoarea maximă a obligaţiilor Societăţii, faţă de orice client, în cazul nelivrării sau livrării necorespunzatoare a unor produse sau servicii, este valoarea sumelor încasate de Societate de la clientul respectiv.
SC E-Multimedia Distribution SRL nu oferă nicio garanţie că:
 • site-ul va împlini toate cerinţele dumneavoastră;
 • site-ul va fi furnizat neîntrerupt, la timp, sigur sau fără erori;
 • site-ul sau serverul care îl pune la dispoziţia utilizatorilor este lipsit de virusi sau alte componente care ar putea dăuna utilizatorilor şi nu poate fi responsabil de vreo acţiune pe care o întreprindeţi pe baza respectivelor informaţii sau a serviciului

5. Utilizarea abuziva si frauda

Utilizarea abuzivă sau ilegală a acestui site se sancţionează conform prevederilor legale în vigoare, find interzisă în mod expres utilizarea site-ului în alte condiţii decât cele descrise. Sunt deasemenea interzise fraudarea site-ului şi a datelor folosite de către operator. Operatorul va notifica de îndată autorităţile în drept cu privire la orice încălcare a legiilor în vigoare, în vederea luării măsurilor administrative, civile sau penale aplicabile.

6. Litigii

Prin accesarea site-ului (vizitarea şi cumpărarea de produse) şi înregistrarea datelor cu caracter personal, sunteţi de acord cu Termenii şi Condiţiile enumerate mai sus. Deasemenea sunteţi de acord şi cu regulile de confidenţialite enumerate în capitolul “confidenţialitate”.
Orice litigiu intervenit în legatură cu folosirea acestui site va fi guvernat de legea română şi se va judeca de instanţele judecătoreşti din Romania. Înaintea oricărui litigiu se va încerca soluţionarea pe cale amiabilă a diferendelor ivite, şi numai în măsura în care soluţionarea pe cale amiabilă nu este posibilă, partea în drept se va adresa instanţelor judecătoreşti competente.

7. Oferte speciale, preturi, transport, termene de livrare si plata produselor

Pe parcursul funcţionării sale, site-ul www.geobender.ro va organiza derularea unor oferte speciale promoţionale, pentru care vă pune la dispoziţia clienţilor regulamente de derulare speciale care vor include condiţiile de participare, mecanismul promoţiei şi perioada ei de desfăşurare.
www.geobender.ro îşi va rezerva însă dreptul de a modifica şi/sau întrerupe unilateral şi fără înştiinţare prealabilă derularea oricărei oferte speciale.
www.geobender.ro îşi rezervă de asemenea dreptul de a restricţiona în mod unilateral, accesul la oricare dintre ofertele speciale organizate pentru orice Client sau Utilizator asupra căruia are suspiciunea că încearcă să eludeze sau să utilizeze în mod incorect sau abuziv beneficiile respectivei oferte.
Preturile sunt exprimate in lei (RON) si includ TVA.
Transportul se realizeaza prin curierat rapid, in functie de zona de livrare costul de transport poate fi diferit, astfel: pentru livrari in Bucuresti, costul transportului estimativ find de aproximativ 15 lei (cu TVA )prin Fan Courier; pentru livrari in tara, in orasele mari, costul de transport estimativ find de aproximativ 20 RON (cu TVA), iar in orasele mici si zonele rurale costul de transport va fi 20 RON (cu TVA) plus fiferenșa de taxare pe care o percepe FAN COURIER și care vă va fi comunicată telefonic de către operatorii noștri.
Termenul de livrare a produsului va fi cel agreat de dumneavoastră, înscris în comandă şi pe factura proformă, dar fără să depăşească 30 de zile de la primirea comenzii.
La livrare vă rugăm să vă asiguraţi că produsul este ambalat, integru, şi este însoţit de urmatoarele documente: factura fiscală şi chitanţă (daca este cazul).
Orice reclamaţie ulterioară iese din aria de responsabilitate a www.geobender.ro.
Modalitatea de plată a produsului va fi cea pe care o veţi selecta pe parcursul cumpărării de pe site-ul www.geobender.ro
Încheierea unei comenzi presupune în mod implicit:
 1. Obligaţia SC E-Multimedia Distributions SRL de a livra produsul în condiţiile selectate şi agreate de către Client.
 2. 
Obligaţia Clientului de a achita contravaloarea produsului şi, după caz a transportului sau a altor servicii, conform cu opţiunile pe care le-a selectat şi le-a agreat.
 3. Încheierea unei comenzi are loc la finalul procesului de cumpărare şi este determinată de apăsarea de către client a butonului “Finalizează Comanda”, urmată de afişarea şi trimiterea în format electronic a facturii proforme aferentă comenzii respective Metode de plată.
Plata produselor de pe http://www.geobender.ro se poate face în 2 moduri:
Ramburs (plata la livrare în momentul primirii coletului). Presupune achitarea contravalorii produselor cumpărate în momentul primirii coletului şi a facturii fiscale.
Ordin de Plata. Plata se face direct în contul bancar al SC E-Multimedia Distribution SRL, RO09BTRL04801202M94065XX, Banca Transilvania, Sucursala BT Bucuresti Chibrit. Expedierea produselor are loc după confirmarea intrării banilor în contul nostru.
Card bancar (cu cardul online).
Plata cu ajutorul cardului bancar presupune, după parcurgerea paşilor ce conduc la finalizarea comenzii, transferul către pagina de plată (securizată) unde veţi introduce datele cardului dvs. Nu stocăm şi nu tranzităm nicio informaţie legată de cardul dvs. Toate aceste date se introduc direct în pagina specială a procesatorului de plaţi electronicePlatiOnline.

8. Dreptul de denunţare unilaterală a contractului și condiții de returnare

Puteţi solicita returul de produse în urmatoarele situaţii:
- Produsul nu este conform cu specificaţiile de pe site: 
 Dacă produsul comandat se dovedeşte a nu fi conform cu specificaţiile din oferta noastră, puteţi solicita returnarea acestuia pentru înlocuire sau rambursarea integrală a contravalorii Dacă se agreează înlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, veţi plăti diferenţa, respectiv dacă valoarea este mai mică, veţi primi o rambursare parţială până la valoarea produsului înlocuitor. Costurile de retur şi de transport pentru produsul înlocuitor, dacă este cazul, sunt suportate de SC E-Multimedia Distribution SRL.
- Produse deteriorate.
 Produsele expediate de SC E-Multimedia Distribution SRL sunt trimise conform certificatelor de calitate, însa dacă produsul a fost primit deteriorat, atunci vă rugăm să ne comunicaţi în termen de 2 ore de la primirea produsului si acesta va fi inlocuit.
- Produse livrate greşit 
 Daca vi s-a livrat alt produs decât cel comandat vă rugăm să semnalaţi cât mai curând acest lucru pentru a returna produsul şi a fi înlocuit cu cel corect. Toate costurile de retur şi transport al produsului corect vor fi suportate de SC E-Multimedia Distribution SRL.
Renunţarea la cumparăre în alte condiţii decât cele prezentate mai sus: conform OG 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanţă, “Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului.“
Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client iar rambursarea contravalorii produsului se va face în cel mult 30 de zile de la retur.

9. Protecţia datelor şi indicaţii privind utilizarea datelor

Versiune publicată în data de 24.05.2018

POLITICĂ PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR PERSONALE

ÎN MAGAZINUL ONLINE geobender.RO

Ne-ai acordat încredere, navigând și făcând cumpărături în mallul online al familiei tale geobender.ro („Magazinul Online”) și îți mulțumim pentru asta.E-Multimedia Distribution S.R.L. te asigură că va prelucra datele tale în mod onest, transparent și informat, conform schimbărilor și modificărilor aduse de Regulamentul (EU) general privind protecția datelor persoanelor fizice nr. 2016/679 („GDPR”).

Acesta este motivul pentru care am decis să te informăm prin această Politică de prelucrare a datelor cu caracter personal („Politica de Prelucrare a Datelor” sau „Politica”) referitor la:

 • Cine suntem?
 • Ce sunt datele personale?
 • Ce date prelucrăm despre tine?
 • În ce mod colectăm și prelucrăm datele tale?
 • Cat timp păstrăm datele tale?
 • Cu cine împărtășim datele tale?
 • Când transferăm datele tale în afara spațiului Uniunii Europene sau SEE?
 • Ce măsuri de securitate asigurăm pentru protecția datelor tale?
 • Care sunt drepturile și opțiunile tale în privința datelor pe care le prelucrăm?

Aceeași abordare o vom avea de fiecare dată când ne vizitați sau vă faceți cumpărăturile în Magazinul Online, ori dacă utilizați aplicația mobilă geobender.

Prezenta Politică de Prelucrare a Datelor poate fi modificată sau actualizată oricând de cătreE-Multimedia, atunci când considerăm că survin anumite modificări în activitățile prin care prelucrăm datele tale. Vom publica pe site-ul nostru, www.geobender.ro, orice astfel de modificări și vă vom informa în mod corespunzător prin e-mail.

CINE SUNTEM?

E-Multimedia Distribution S.R.L., persoană juridică de naționalitate română, înmatriculată la Registrul Comerțului sub nr. J23/1413/22.05.2012, având cod unic de înregistrare fiscală RO30225617 („E-Multimedia”, „geobender”, „Operator” sau „Noi”), este operatorul datelor tale și entitatea care îți furnizează, prin intermediul Magazinului Online, produse din categoriile carte, film, muzică.

Ne puteți contacta oricând la:

Adresa: Str. Av Mircea Zorileanu, nr. 39, Sector 1, București, România.

Tel.021-317.45.91 Fax. 021-317.45.31,

E-mail:contact@geobender.ro

geobender a numit unResponsabil cu Protecția Datelor Personale. Pentru orice întrebări sau nelămuriri legate de prezenta Politică, de modul în care geobender prelucrează datele tale sau drepturile tale, ne poți contacta la adresa de e-mail dedicatăinfodatepersonale@geobender.ro sau la adresa poștală Str. Av Mircea Zorileanu, nr. 39, Sector 1, București, România.

CE DATE PRELUCRĂM DESPRE TINE?

Ce sunt datele personale?

Datele personale înseamnă orice date sau informații care ne ajută să vă putem identifica direct (de exemplu numele, prenumele tău) sau indirect (de exemplu, în funcție de profilul pe care îl creăm pentru a-ți transmite oferte personalizate). Anumite informații sunt mai puțin evidente (cum ar fi preferințele și obiceiurile tale la cumpărături, IP-ul computerului tău), dar asociate cu persoana ta, ne ajută să te putem identifica și se circumscriu astfel noțiunii de ”date personale”.

Politica geobender este de a colecta și prelucra doar datele care ne sunt necesare ca să îți oferim cea mai plăcută experiență atunci când navighezi/ faci cumpărături pe site-ul web al Magazinului Online. În general, prelucrăm următoarele tipuri de date despre tine:

 • Nume și prenume;
 • Adresă de e-mail;
 • Numărul de telefon;
 • Geo-localizarea generală a dispozitivului de pe care navighezi/te autentici în contul de client;
 • Informații despre produsele și serviciile achiziționate;
 • Gradul de utilizare și activitățile tale pe platforma Magazinului Online;
 • Interese și preferințe legate de produsele din Magazinul Online.

Mai exact, în tabelul de mai jos am prezentat datele cu caracter personal („Date” sau „Date Personale”) pe care le colectăm direct de la tine, care rezultă din interacțiunea cu tine și pe care noi sau parteneri noștri le urmărim în vederea furnizării produselor comandate sau pentru a-ți oferi diverse oferte personalizate, atunci când navighezi/ faci cumpărături pe site-ul web al Magazinului Online sau atunci când utilizezi diverse dispozitive (computer, tabletă ori telefon mobil).

ÎN CE MOD PRELUCRĂM DATELE TALE?

geobender colectează și prelucrează datele tale pentru onorarea comenzilor pe care le faci și livrarea produselor pe care ți le dorești, îmbunătățirea experiențelor tale în Magazinul Online, oferirea de asistență și suport atunci când utilizezi Magazinul Online/ contul de client, sau pentru a-ți crea un profil de client în vederea transmiterii unor oferte personalizate (marketing direct).

Am detaliat în tabelul de mai jos modul în care prelucrăm datele tale, scopurile și temeiul juridic (baza legală) al activităților prin care prelucrăm datele tale.

În ce scop colectăm și prelucrăm datele tale?

Ce date colectăm și în ce mod le prelucrăm?

Care este temeiul juridic al prelucrării datelor?

Date pe care ni le furnizați direct

Crearea contului tău de client

Îți putem crea un cont de client pe Magazinul Online doar dacă ne oferi obligatoriu următoarele date personale, fie (a) în procesul de solicitare de către tine a deschiderii unui cont de client nou, fie (b) urmare a plasării unei comenzi, pentru prima dată, în Magazinul Online (iar noi, cu această ocazie, îți activăm un cont de client pentru a putea onora comanda ta):

 • nume, prenume;
 • e-mail, și
 • număr de telefon
 • adresa

Efectuarea de cumpărături în Magazinul Online

Poți efectua cumpărături dacă ai activat un cont de client, plasezi unele produse în coșul de cumpărături iar ulterior lansezi o comandă.

De asemenea poți efectua cumpărături fără s un cont de client

De fiecare dată când lansezi o comandă vom colecta și prelucra următoarele date:

 • nume și prenume;
 • adresă de livrare;
 • număr de telefon.

În cazul în care soliciți facturarea pe o persoană juridică vom solicita și datele de identificare ale acesteia

- Când confirmăm comanda ta, sau te anunțăm că produsele sunt în curs de livrare vom prelucra:

 • numărul de telefon și după caz adresa de e-mail

pentru a te informa cu privire la situația comenzii/livrării tale.

Executarea contractului

Pentru a-ți putea onora comenzile, a livra produsele la adresa indicată/ preda produsele în punctele de ridicare, a ne executa obligațiile de garanție asociate produselor, sau, după caz, a face un retur de produse.

Plata cumpărăturilor/ restituirea plății în caz de retur de produs/ anulare comandă

Detaliile cardului pe care îl folosești pentru plata 3D Secure a cumpărăturilor din Magazinul Online nu vor fi accesibile si nici nu vor fi stocate de către geobender, ci doar de către entitatea de autorizare a tranzacției sau de o altă entitate autorizată să presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a cărei identitate vei fi informat, anterior introducerii efective a detaliilor cardului pe care îl folosești pentru plata online.

[3D Secure înseamnă o măsură de siguranță care presupune redirecționarea clientului în momentul efectuării plății pe o pagina securizată unde înregistrarea fiecărui deținător de card se face prin atribuirea unui cod de autorizare pentru fiecare tranzacție online. Cardurile acceptate la plată sunt cele emise sub siglele VISA (Classic si Electron) si MASTERCARD (inclusiv Maestro, daca au cod CVV/CV2)].

-geobender prelucrează doar următoarele date pe care le trimite către partenerul de autorizare a plăților/ tranzacțiilor online:

 • nume, prenume;
 • ID comandă;
 • data inițierii tranzacției, data finalizării;
 • ID tranzacției;
 • situație plată (plată efectuată/ neefectuată);
 • suma tranzacționată (după caz).

- În cazul unor retururi/ anulării comenzii colectăm și prelucrăm:

 • IBAN-ul și banca la care ai deschis contul bancar,

pentru a-ți restitui banii plătiți pentru produsele returnate/ comenzile anulate.

Executarea contractului

Pentru a asigura suportul necesar procesării de către partenerii noștri autorizați să intermedieze plata produselor comandate de tine.

Livrarea produselor către tine

- Îți livrăm produsele la adresa indicată, prin partenerii noștri, cu care partajăm strict datele necesare livrării produselor:

 • nume, prenume;
 • adresa de livrare;
 • telefon;
 • valoarea sumei plătibilă cu ramburs (după caz).

Executarea contractului

Îndeplinirea obligațiilor noastre legate de gestionarea și livrarea produselor către client în condițiile și timpii agreați.

Asistență și suport clienți

- Pentru a-ți putea asigura suportul cu privire la contul tău de client / comenzile pe care le lansezi în Magazinul Online, te vom identifica prin confirmarea:

 • numelui și prenumelui;
 • adresei de e-mail și numărului tău de telefon;
 • ID-ul comenzii

- Vom putea prelucra, cu acordul tău prealabil, vocea ta din înregistrările convorbirilor telefonice cu tine pentru a răspunde solicitărilor tale de asistență.

- Aceleași date le vom prelucra și în vederea soluționării reclamațiilor tale.

Executarea contractului

Îndeplinirea responsabilităților/ activităților noastre în perioada de executare a contractului

Acțiuni de loialitate

geobender acordă și alocă diverse reduceri și beneficii aferente acțiunilor noastre de loialitate (sub forma de vouchere, reduceri, etc.). Poți vizualiza în contul de client voucherele de care ai beneficiat la un moment dat.

Executarea contractului

În scopul realizării acțiunilor noastre de loialitate și oferirea reducerilor comerciale în relația cu tine

Campanii promoționale, concursuri, promoții sau tombole

Pentru concursurile online derulate pe site-ul geobender.ro colectăm adresa ta de e-mail. Mai organizăm concursuri pe pagina oficială de Facebook a geobender, unde colectăm, în funcție de campanie, următoarele date necesare participării tale la concurs, respectiv, pentru validarea câștigătorilor prin random.org:

 • nume și prenume;
 • adresa de e-mail, sau;
 • număr telefon.

Dacă ești câștigător, vom menționa numele și prenumele tău pe pagina oficială Facebook a geobender sau pe site-ul nostru geobender.ro.

Consimțământ

În scopul participării tale la concursurile organizate de geobender și acordării premiilor respective

Date pe care le colectămautomat

Crearea de profiluri de client în scop de marketing direct

Navigarea online

În funcție de interacțiunile și comportamentul tău în website-ul Magazinului Online și în aplicația mobilă, colectăm și prelucrăm prin intermediul partenerilor noștri datele tale pentru a-ți crea profilul tău de client în vederea transmiterii ulterioare de oferte personalizate („oferte personalizate”) prin canalele de comunicare alese de tine.

În vederea profilării prelucrăm următoarele date:

 • numele, prenumele, adresa ta de e-mail și/sau de corespondență și numărul de telefon mobil;
 • istoricul interacțiunilor tale cu noi în website-ul Magazinului Online sau aplicația mobilă, respectiv:
  • ce produse ai vizualizat, căutat sau comandat;
  • ce produse ai adăugat în coșul de cumpărături și ulterior le-ai eliminat, comandat/ cumpărat;
  • ce comenzi ai inițiat și ulterior le-ai finalizat sau anulat;
  • ce produse ți-au fost livrate, au fost plătite;
 • preferințele tale când efectuezi cumpărături din Magazinul Online (ce produse ai cumpărat, la ce dată/oră, cum ai efectuat plata);
 • identificatorii online obținuți de la dispozitivul utilizat de tine atunci când navighezi pe website-ul Magazinului Online sau în aplicația mobilă;

Atunci când vizitezi website-ul Magazinului Online, te autentifici în contul de client, sau utilizezi aplicația noastră mobilă, mai colectăm cu ajutorul cookie-urilor și date obținute de la computerul, telefonul, tableta sau alt dispozitiv utilizat de tine („dispozitivul”), informații cu care te putem identifica online („identificatori online”), și pe care le utilizăm la profilare în scop de marketing direct:

 • Adresa IP;
 • Browser-ul de internet pe care îl utilizezi și versiunea sistemului de operare al dispozitivului;
 • Date de protocol HHTP/HTTPS;
 • Durata vizitei/ activității tale pe website-ul Magazinului Online;
 • Locația generală a dispozitivului (dacă este activată geo-localizarea) de pe care te conectezi la site-ul Magazinului Online.

[Te rugăm să reții că majoritatea dispozitivelor îți oferă opțiunea de a dezactiva serviciile de geo-localizare chiar din setările dispozitivului respectiv]

[„Cookie-uri” - fișiere pe care un server le trimite dispozitivului tău, plasate pe site-ul Magazinului Online sau prin descărcarea/ utilizarea aplicației mobile Scopul și modul în care prelucrăm cookie-uri sunt detaliate înPolitica de utilizare a cookies, disponibilă pe website-ul Magazinului Online]

Consimțământ

Pentru profilare și transmiterea unor oferte personalizate prin canalele de comunicare la care consimți (sms, e-mail, notificări push-up).

Ai dreptul oricând de a te opune profilării.

Publicitate comportamentală on-line

Pe baza navigărilor și comportamentului tău în Magazinul Online, monitorizat prin cookie-uri, îți vom furniza reclame on-line la unele dintre produsele noastre care te pot interesa. Pe baza informațiilor despre navigarea ta în Magazinul Online sau din aplicația mobilă, te vom încadra într-un grup de interes cu alți clienți similari, ca și comportament de navigare și îți vom livra astfel reclame (bannere) pe baza acelor interese.

De exemplu, un profil de interes “cărți” se poate deduce din datele tale, prin evaluarea produselor pe care le-ai vizitat pe website-ul Magazinului Online şi în acest fel un cookie este plasat pe dispozitivul tău pentru a te încadra ca cineva interesat de categoria “cărți”, iar ulterior vei primi unele mesaje publicitare special personalizate din categoria “cărți”.

Consimțământ cookie

Pentru cookie-urile care monitorizează comportamentul tău în Magazinul Online.

Dacă nu dorești să participi la monitorizarea prin cookie-uri în scopul transmiterii de reclame (bannere) on-line pe baza intereselor tale, poți refuza setarea în acest sens a unui modul cookie prin setarea browser-ului care dezactivează în general setarea automată de module cookie. Poți de asemenea, dezactiva modulele cookie pentru serviciile publicitare ale unui furnizor servicii browser (de ex. Google), setând browser-ul tău în așa fel încât modulele cookie ale domeniului respectiv să fie blocate. Poți face asta foarte ușor din următoarea paginăwww.youronlinechoices.com/ro/optiunile-mele

Opțiunea de a renunța la publicitatea comportamentală on-line nu va opri afișarea reclamelor generale, care nu sunt individualizate în funcție de interesele tale.

Oferte pe bază de audiențele personalizate (pe liste de clienți)

Cu acordul tău, vom utiliza adresa ta de e-mail și numărul de telefon mobil pentru crearea de liste de clienți codificate („datele hash”), iar apoi vom folosi datele codificate din această listă pentru a corela datele tale (și a altor clienţi dintr-un grup de interes) cu datele persoanelor de pe Facebook, pentru a transmite, pe acest canal, către contul tău de Facebook, oferte personalizate prin reclame țintă.

Facebook codifică datele hash, le încarcă în platforma socială și astfel ne creează audiență, utilizând aceste date hash exclusiv pentru corelarea cu datele din contul tău de Facebook, fără să distribuie aceste date terților (sau, altor agenții de publicitate comercială) și vor fi șterse automat de Facebook imediat după corelare.

Atunci când creezi o audiență asemănătoare, alegi o audiență sursă (o audiență personalizată creată cu ajutorul unui partener de date, al datelor pixelului tău, al datelor din aplicația ta de mobil sau al fanilor paginii geobender), iar Facebook identifică trăsăturile comune ale persoanelor din această audiență (de exemplu, informații demografice sau interese). Apoi, Facebook găsește persoane care au trăsături similare (sau „asemănătoare”) cu acestea. Dacă răspunsul este afirmativ, va trebui să mai adăugăm aici un paragraf precum cel de mai jos]

În plus, pe website-ul Magazinului Online utilizăm și serviciile Facebook de audiență personalizată creată cu ajutorul datelor pixelului tău și al datelor din aplicația ta mobilă. Cu ajutorul acestui serviciu oferit de Facebook, Noi și Google putem identifica faptul că a-ți dat click pe anunțul nostru publicitar din Facebook și a-ți fost redirecționat către site-ul Magazinului Online. Datele colectate cu Facebook servesc exclusiv la întocmirea de statistici privind succesul și utilizarea campaniilor noastre publicitare pe Facebook.

Consimțământ

Pentru transmiterea de oferte personalizate pe Facebook (prin utilizarea serviciului de audiențe personalizate bazate pe liste de clienți

Mai multe detalii privind scopurile, modul de colectare și prelucrare a datelor cu caracter personal de către Facebook și pentru setări de protecție a sferei tale private pe Facebook, poți consulta în Politica de confidențialitate a Facebook centrul de ajutor pentru promotori.

Mentenanța și securizarea website-ului Magazinul Online

Utilizăm următorii identificatori online pentru mentenanța și securizarea website-ului Magazinului Online:

 • Adresa IP;
 • Browser-ul de internet pe care îl utilizezi și versiunea sistemului de operare al dispozitivului cu care te conectezi;
 • Date de protocol HHTP/HTTPS;
 • Locația dispozitivului (dacă este activată geo-localizarea) de pe care te conectezi la site-ul Magazinului Online.

Mai exact, prelucrăm datele tale pentru:

- a asigura buna funcționare a website-ului, respectiv:

 • afișarea corectă a conținutului website-ului Magazinului Online;
 • reținerea datelor tale de autentificare (atunci când ne soliciți);
 • îmbunătățirea website-ului Magazinului Online;
 • parametrarea dispozitivului de pe care te conectezi/ autentifici la cerințele site-ului Magazinului Online.


- a asigura securitatea website-ul și a te asigura că te protejăm împotriva fraudei sau a oricărei breșe de securitate IT în ceea ce privește Magazinul Online.

- identificarea și remedierea defecțiunilor care împiedică utilizarea website-ului nostru sau contului tău de client.

Interes legitim

Implementarea, parametrarea și menținerea măsurilor de securitate a website-ului Magazinului Online

Audit și raportări

Prelucrăm datele tale pentru auditarea financiară anuală, precum și pentru depunerea declarațiilor fiscale și contabile la autoritățile fiscale.

Cerințe prevederi legale

Pentru conformarea cu obligațiile legale impuse de prevederile legale aplicabile în materie fiscală și contabilă

Apărarea drepturilor în justiție

Atunci când ne apărăm drepturile în justiție pentru recuperarea unor sume datorate, sau când ne protejăm interesele împotriva unor pretenții/ reclamații nejustificate, vom prelucra datele tale necesare formulării unor întâmpinări, concluzii scrise, cereri și documente specifice.

Interes legitim

Exercitarea oricăror apărări/ drepturi în fața instanțelor de judecată, sau autorităților sau instituțiilor publice / de control

Proceduri și investigații ale autorităților și/sau organelor judiciare

În mod excepțional și conform legii, vom furniza autorităților și instituțiilor competente, în cadrul unor proceduri/investigații formale ori a altor demersuri prevăzute de lege, conform procedurii prevăzute de lege, următoarele tale date: nume, prenume, adresă, e-mail, telefon. geobender va documentează orice astfel de demersuri.

Cerințe prevederi legale

Pentru conformarea cu obligațiile legale specifice impuse de prevederile legale aplicabile în materie privind protecția împotriva fraudei, spălării banilor și terorismului.

Date pe care le colectăm din alte surse

Navigare rețele sociale

Dacă ne dai like pe pagina deFacebook a geobendersau dacă te loghezi în contul tău de client cu adresa și parola Facebook, vom primi aceste date fără a le utiliza altfel decât pentru a putea comunica cu tine și eventual, pentru a-ți transmite unele oferte personalizate prin contul tău de Facebook pe bază de audiențe personalizate.

Consimțământ

Transmiterea de oferte personalizate pe Facebook (prin utilizarea serviciului de audiențe personalizate bazate pe liste de clienți)

PROFILAREA ÎN SCOP DE MARKETING DIRECT

Atunci când îți trimitem oferte personalizate prin canale de marketing direct (sms, e-mail, notificări push-up) putem folosi anumite „tehnici de profilare” respectiv, o modalitate de prelucrare automată a datelor tale constând în special în analiza și interpretarea datelor tale personale necesare pentru a evalua sau prevedea unele aspecte legate de preferințele, interesele tale la cumpărături în Magazinul Online. În scop de profilare, geobender nu prelucrează date sensibile privind orientarea sexuală, credințele religioase sau afilierile politice.

Comportamentul și preferințele tale personale la cumpărături reies din istoricul tău de vizite și/sau cumpărături în Magazinul Online, din utilizarea de către tine a aplicației mobile, din situația ta financiară care rezultă în urma cumpărăturilor pe care le faci, și alte interese personale pe care ni le-ai furnizat, interese comune cu ale altor clienți.

În mod concret, geobender îți creează profilul de clientastfel:

 • pe baza comportamentului tău de navigare pe site, produse vizualizate, produse adăugate în coş;
 • pe baza datelor demografice: vârsta, sex, oraş;
 • pe baza istoricului de cumpărare şi a valorii monetare.

Colectăm datele tale atunci când facem profilarea din surse precum: website-ul nostru geobender.ro și furnizorii de servicii de publicitate cu care colaborăm.

Utilizam profilarea pentru a-ți comunica și prezenta oferte personalizate promoţionale, într-un mod relevant şi util pentru tine.

Îți vom putea oferi posibilitatea de a-ți modifica preferințele tale de marketing direct în contul de client de pe geobender.ro, oricând ulterior înregistrării tale drept client geobender, indicând această opțiune în contul tău de client.

Te poți opune profilării în scop de marketing direct, pe oricare dintre canalele de comunicare la care ai consimțit anterior, prin retragerea consimțământului la dezabonarea de pe un anumit canal de comunicare pentru care ai optat anterior. Pentru mai multe detalii vezi mai jos secțiunea „Drepturile și opțiunile tale”.

CÂT TIMP PĂSTRĂM DATELE TALE?

geobender prelucrează datele tale pentru perioada necesară îndeplinirii scopurilor pentru care acestea au fost colectate și conform politicilor noastre de retenție a datelor personale. În anumite cazuri, unele prevederi legale ne pot impune sau permite păstrarea datelor pentru o perioadă mai îndelungată.

Perioada de păstrare a datelor depinde în principal de următoarele:

 • pentru ce perioadă avem nevoie de datele tale pentru a-ți oferi produsele solicitate și a ne îndeplini obligațiile față de tine și pentru scopurile menționate mai sus în prezenta Politică;
 • dacă ai un cont de client deschis pe website-ul Magazinului Online. În acest caz vom păstra datele tale cât timp acest cont de client este activ, dar nu mai mult de 5 (cinci) ani de la data ultimei autentificări în cont sau ultimei comenzi în Magazinul Online (fără autentificare în cont); te vom notifica înainte de a închide contul tău de client și a șterge toate datele asociate acestui cont de client;
 • dacă ți-ai exprimat consimțământul pentru prelucrarea datelor pentru o perioadă mai mare, vom menține datele pe toată această perioadă, cu excepția cazului în care îți retragi între timp consimțământul;
 • obligațiile legale sau contractuale ne impun păstrarea datelor tale pentru o anumită perioadă de timp (de exemplu perioadele prescrise de lege pentru apărarea drepturilor noastre in justiție).

Vom păstra datele tale doar atât timp cât deții un cont de client și/sau continui să faci cumpărături în Magazinul Online. Dacă îțidezactivezi contul de client din Magazinul Online și ne soliciți în mod expres ștergerea totală, datele asociate contului tău de client vor fi șterse sau anonimizate astfel încât să nu mai poți fi identificat în sistemele noastre de evidență a datelor, exceptând cazul în care suntem obligați să păstrăm datele tale pentru o perioadă mai lungă, în baza legii sau interesului nostru legitim.

În acest fel îți vom asigura controlul deplin asupra datelor tale personale. Vom colecta și prelucra din nou datele tale dacă ni le vei oferi din nou în website-ul Magazinului Online.

Pentruscopurilepentru care ne-ai oferit consimțământul la prelucrarea datelor, evidențiate în tabelul de mai sus, vom prelucra datele tale cu privire la respectivul scop până când îți retragi consimțământul privind prelucrarea în scopul respectiv, cu excepția cazului în care suntem obligați să menținem aceste date pentru o perioadă mai lungă potrivit legii, pentru raportări la autoritățile publice, sau pentru a ne apăra drepturile în justiție.

Te informăm că ne bazăm pe consimțământul tău atunci când prelucrăm datele tale pentru a-ți transmite:

 • oferte personalizate pe bază de publicitate comportamentală online;
 • oferte personalizate bazate pe profilarea pe care o facem în scop de marketing direct, prin canalele de comunicare sms, email și notificări push-up;
 • oferte bazate pe audiențele personalizate (pe liste de clienți) în Facebook.

*Consimțământ – înseamnă acordul tău liber, specific și informat prin care accepți fără dubiu ca datele tale să fie prelucrate de către Noi în scopul pentru care îți dai acordul. În Magazinul Online îți poți exprima consimțământul prinacțiunea ta de a bifa căsuța relevantăasociată scopului și mijlocului de prelucrare precizat în prezenta Notă de informare.

CU CINE ÎMPĂRTĂȘIM DATELE TALE?

Datele tale personale pot fi transmise către și pot fi prelucrate de partenerii noștri de încredere pentru a-ți furniza produse

Pentru a-ți furniza produsele comandate în Magazinul Online, vom partaja datele tale cu partenerii noștri de încredere. Selectăm foarte atent partenerii și furnizorii care efectuează, în numele nostru, operațiuni suport activității noastre. Împărtășim cu aceștia doar datele personale necesare realizării activităților specifice pe care le încredințăm acestora.

Atunci când externalizăm anumite activități către partenerii noștri de încredere depunem toate eforturile rezonabile pentru a ne verifica în prealabil dacă aceștia asigură protecția datelor tale prin măsuri stricte de securitate a datelor și vom încheia cu fiecare contracte de prelucrare a datelor.

Mai exact, transmitem unele date către terțe părți (furnizorii și partenerii noștri) pentru realizarea funcțiilor și serviciilor necesare operării activităților Magazinului Online, cum ar fi:

 • furnizorul care ne asigură servicii de stocare a datelor pe servere externe situat în România;


Acest site utilizeaza cookie-uri.

Informatiile prezentate in continuare au scopul de a aduce la cunostinta utilizatorului mai multe detalii despre plasarea, utilizarea si administrarea “cookie”-urilor utilizate de site. Sau alte site-uri din reteaua E-Multimedia. De asemenea, sunt prezente si cateva linkuri utile legate de acest subiect. In cazul in care aveti nevoie de mai multe informatii, si ele nu se regasesc mai jos, ne puteti contacta la adresa de contact de pe site

Va rugam sa cititi cu atentie informatiile care urmeaza:

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

In ceea ce numim “web 2.0”, “cookie”-urile joaca un rol important in facilitarea accesului si livrarii multiplelor servicii de care utilizatorul se bucura pe internet, cum ar fi:

 • Personalizarea anumitor setari precum: limba in care este vizualizat un site, moneda in care se exprima anumite preturi sau tarife, pastrarea optiunilor pentru diverse produse (masuri, alte detalii etc) in cosul de cumparaturi (si memorarea acestor optiuni) – generandu-se astfel flexibilitatea “cosului de cumparaturi” (accesarea preferintelor vechi prin accesarea butonului ‘’inainte’’ si “inapoi’’)
 • Cookie-urile ofera detinatorilor de site-uri un feedback valoros asupra modului cum sunt utilizate site-urile lor de catre utilizatori, astfel incat sa le poata face si mai eficiente si mai accesibile pentru utilizatori.
 • Permit aplicatiilor multimedia sau de alt tip de pe alte site-uri sa fie incluse intr-un anumit site pentru a crea o experienta de navigare mai valoroasa, mai utila si mai placuta;
 • Imbunatatesc eficienta publicitatii online.

Ce este un “cookie”?

Un “Internet Cookie” (termen cunoscut si ca “browser cookie” sau “HTTP cookie” sau pur si simplu “cookie” ) este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul,
terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza Internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitara emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driveul utilizatorului).

Un cookie este format din 2 parti: numele si continutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existenta a unui cookie este determinata; tehnic, doar webserverul care a trimis cookie-ul il poate accesa din nou in momentul in care un utilizator se intoarce pe website-ul asociat webserverului respectiv.

Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet.

 • Cookieuri de sesiune – acestea sunt stocate temporar in dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta sa le memoreze pana cand utilizatorul iese de pe web-siteul respectiv sau inchide fereastra browserului ( ex: in momentul logarii/delogarii pe un cont de webmail sau pe retele de socializare)
 • Cookieuri Persistente – Acestea sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau echipament (si in general depinde de durata de viata prestabilita pentru cookie). Cookie-urile persistente le includ si pe cele plasate de un alt website decat cel pe care il viziteaza utilizatorul la momentul respectiv – cunoscute sub numele de ‘third party cookies’ (cookieuri plasate de terti) – care pot fi folosite in mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel incat sa fie livrata publicitate cat mai relevanta pentru utilizatori.

Care sunt avantajele cookie-urilor?

Un cookie contine informatii care fac legatura intre un web-browser (utilizatorul) si un web-server anume (website-ul). Daca un browser acceseaza acel web-server din nou, acesta poate citi informatia deja stocata si reactiona in consecinta. Cookie-urile asigura userilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile multor websiteuri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorillor: ex – preferintele in materie de confidentialitate online, optiunile privind limba site-ului, cosuri de cumparaturi sau publicitate relevanta.

Care este durata de viata a unui cookie?

Cookieurile sunt administrate de webservere. Durata de viata a unui cookie poate varia semnificativ, depinzand de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusive pentru o singura sesiune (session cookies) si nu mai sunt retinute odata de utilizatorul a parasite website-ul si unele cookie-uri sunt retinute si refolosite de fiecare data cand utilizatorul revine pe acel website (‘cookie-uri permanente‘). Cu toate aceste, cookie-urile pot fi sterse de un utilizator in orice moment prin intermediul setarilor browserului.

Ce sunt cookie-urile plasate de terti?

Anumite sectiuni de continut de pe unele site-uri pot fi furnizate prin intermediul unor terte parti/ furnizori (ex: news box, un video sau o reclama). Aceste terte parti pot plasa de asemenea cookieuri prin intermediul site-ului si ele se numesc “third party cookies” pentru ca nu sunt plasate de proprietarul website-ului respectiv. Furnizorii terti trebuie sa respecte de asemenea legea in vigoare si politicile de confidentialitate ale detinatorului site-ului.

Cum sunt folosite cookie-urile de catre acest site

O vizita pe acest site poate plasa cookie-uri in scopuri de:

 • Cookie-uri de performanta a site-ului
 • Cookie-uri de analiza a vizitatorilor
 • Cookie-uri pentru geotargetting
 • Cookie-uri de inregistrare
 • Cookie-uri pentru publicitate
 • Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate

Aceste cookie-uri pot proveni de la terti.

Cookie-uri de performanta

Acest tip de cookie retine preferintele utilizatorului pe acest site, asa incat nu mai este nevoie de setarea lor la fiecare vizitare a site-ului.

Exemple:

 • setarile volumului pentru video player
 • viteza de video streaming cu care este compatibil browserul

Cookie-uri pentru analiza vizitatorilor

De fiecare data cand un utilizator viziteaza acest site softul de analytics furnizat de o terta parte genereaza un cookie de analiza a utilizatorului. Acest cookie ne spune daca ati mai vizitat acest site pana acum. Browserul ne va spune daca aveti acest cookie, iar daca nu, vom genera unul. Acesta permite monitorizarea utilizatorilor unici care ne viziteaza si cat de des o fac.Atat timp cat nu sunteti inregistrat pe acest site, acest cookie nu poate fi folosit pentru a identifica persoanele fizice, ele sunt folosite doar in scop statistic. Daca sunteti inregistrat putem sti, de asemenea, detaliile pe care ni le-ati furnizat, cum ar fi adresa de e-mail si username-ul – acestea fiind supuse confidentialitatii si prevederilor din Termeni si Conditii, Politica de confidentialitate precum si prevederilor legislatiei in vigoare cu privire la protejarea datelor cu caracter personal.

Cookie-uri pentru geotargetting

Aceste cookie-uri sunt utilizate de catre un soft care stabileste din ce tara proveniti. Este complet anonim si este folosit doar pentru a targeta continutul – chiar si atunci cand sunteti pe pagina noastra in limba romana sau in alta limba primiti aceeasi reclama.

Cookie-uri pentru inregistrare

Atunci cand va inregistrati pe acest site, generam un cookie care ne anunta daca sunteti inregistrat sau nu. Serverele noastre folosesc aceste cookie-uri pentru a ne arata contul cu care sunteti ingregistrat si daca aveti permisiunea pentru un serviciu anume. De asemenea, ne permite sa asociem orice comentariu pe care il postati pe site-ul nostru cu username-ul dvs. Daca nu ati selectat “pastreaza-ma inregistrat”, acest cookie se va sterge automat cand veti inchide browserul sau calculatorul.

Cookie-uri pentru publicitate

Aceste cookie-uri ne permit sa aflam daca ati vizualizat sau nu o reclama online, care este tipul acesteia si cat timp a trecut de cand ati vazut mesajul publicitar. Aceste cookie-uri le folosim si pentru a targeta publicitatea online. Putem folosi, de asemenea, cookieuri apartinand unei terte parti, pentu o mai buna targetare a publicitatii, pentru a arata de exemplu reclame despre vacante, daca utilizatorul a vizitat recent un articol pe site despre vacante. Aceste cookie-uri sunt anonime, ele stocheaza informatii despre contentul vizualizat, nu despre utilizatori. De asemenea, setam cookie-uri anonime si prin alte site-uri pe care avem publicitate. Primindu-le, astfel, noi le putem folosi pentru a va recunoaste ca vizitator al acelui site daca ulterior veti vizita site-ul nostru, va vom putea livra publicitatea bazata pe aceasta informatie.

Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate

O mare parte din publicitatea pe care o gasiti pe acest site apartine tertelor parti. Unele dintre aceste parti folosesc propriile cookie-uri anonime pentru a analiza cat de multe persoane au fost expuse unui mesaj publicitar, sau pentru a vedea cate persoane au fost expuse de mai multe ori la aceeasi reclama.Companiile care genereaza aceste cookie-uri au propriile politici de confidentialitate, iar acest site nu are acces pentru a citi sau scrie aceste cookie-uri. Cookie-urile celor terte parti pot fi folosite pentru a va arata publicitatea targeta si pe alte site-uri, bazandu-se pe navigarea dvs pe acest site.

Alte cookie-uri ale tertelor parti

Pe unele pagini, tertii pot seta propriile cookie-uri anonime, in scopul de a urmari succesul unei aplicatii, sau pentru a customiza o aplicatie. Datorita modului de utilizare, acest site nu poate accesa aceste cookie-uri, la fel cum tertele parti nu pot accesa cookie-urile detinute de acest site. De exemplu, cand distribuiti un articol folosind butonul pentru retelele sociale aflat pe acest site, acea retea sociala va inregistra activitatea dvs.

Ce tip de informatii sunt stocate si accesate prin intermediul cookie-urilor?

Cookie-urile pastreaza informatii intr-un fisier text de mici dimensiuni care permit unui website sa recunoasca un browser. Webserverul va recunoaste browserul pana cand cookie-ul expira sau este sters. Cookie-ul stocheaza informatii importante care imbunatatesc experienta de navigare pe Internet ( ex: setarile limbii in care se doreste accesarea unui site; pastrarea unui user logat in contul de webmail; securitatea online banking; pastrarea produselor in cosul de cumparaturi)

De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?

Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookieurilor poate face unele site-uri imposibil de folosit.

Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele dvs, evidentiate prin comportamentul de navigare.

Exemple de intrebuintari importante ale cookieurilor ( care nu necesita autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):

 • Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului – categorii de stiri, vreme, sport, harti, servicii publice si guvernamentale, site-uri de entertainment si servicii de travel.
 • Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor – retinerea parolelor, preferintele de limba ( Ex: afisarea rezultatelor cautarilor in limba Romana).
 • Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode, functii de safe search)
 • Limitarea frecventei de difuzare a reclamelor – limitarea numarului de afisari a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.
 • Furnizarea de publicitate mai relevanta pentru utilizator.
 • Masurarea, optimizare si caracteristicile de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceste analize a utilizarii lor pentru a imbunatati site-urile in beneficiul userilor.

Securitate si probleme legate de confidentialitate

Cookieurile NU sunt virusi! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi.

Cookie-urile pot fi totusi folosite pentru scopuri negative. Deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte siteuri, cookieurile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt constiente de acest fapt si in mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookieurilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri

Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookieurile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate.Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata).

Alte atacuri bazate pe cookie implica setari gresite ale cookieurilor pe servere. Daca un websitenu solicita browserului sa foloseasca doar canale criptate, atacatorii pot folosi aceasta vulnerabilitate pentru a pacali browserele in a trimite informatii prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizeaza apoi informatiile in scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important sa fiti atenti in alegerea metodei celei mai potrivite de protectie a informatiilor personale.

Sfaturi pentru o navigare sigura si responsabila, bazata pe cookies.

Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri si cele mai mari folosesc cookieuri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo si altele. Iata cateva sfaturi care va pot asigura ca navigati fara griji insa cu ajutorul cookieurilor:

Particularizati-va setarile browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securitatii utilizarii cookie-urilor

Daca nu va deranjeaza cookie-urile si sunteti singura persoana care utilizaeaza computerul, puteti seta termene lunigi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelor personale de acces.

Daca impartiti accesul la calculator, puteti lua in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookieuri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii navigare.

Instalati-va si updatati-va constant aplicatii antispyware.Multe dintre aplicatiile de detectare si prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, impiedica browserul de la a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilitatile browserului sau sa descarce software periculos.Asigurati-va ca aveti browserul mereu updatat. Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizeaza exploatand punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.

Cookie-urile sunt pretutindeni si nu pot fi evitate daca doriti sa va bucurati de acces pe cele mai bune si cele mai mari site-uri de pe Internet – locale sau internationale. Cu o intelegere clara a modului lor de operare si a beneficiilor pe care le aduc, puteti lua masurile necesare de securitate astel incat sa puteti naviga cu incredere pe internet.

Cum pot opri cookie-urile?

Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat si folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu inseamna ca nu veti mai primi/vedea publicitate online.

Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau poti seta browserul sa accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, daca nu esti inregistat folosind cookie-urile, nu vei putea lasa comentarii.

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in “optiuni” sau in meniul de “preferinte” al browserului tau.


 • Particularizati-va setarile browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securitatii utilizarii cookie-urilor
 • Daca nu va deranjeaza cookie-urile si sunteti singura persoana care utilizaeaza computerul, puteti seta termene lunigi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelor personale de acces. • Daca impartiti accesul la calculator, puteti lua in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookieuri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii navigare.
 • Instalati-va si updatati-va constant aplicatii antispyware.

Multe dintre aplicatiile de detectare si prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, impiedica browserul de la a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilitatile browserului sau sa descarce software periculos.Asigurati-va ca aveti browserul mereu updatat. Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizeaza exploatand punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.

Cookie-urile sunt pretutindeni si nu pot fi evitate daca doriti sa va bucurati de acces pe cele mai bune si cele mai mari site-uri de pe Internet – locale sau internationale. Cu o intelegere clara a modului lor de operare si a beneficiilor pe care le aduc, puteti lua masurile necesare de securitate astel incat sa puteti naviga cu incredere pe internet.

Cum pot opri cookie-urile?

Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat si folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu inseamna ca nu veti mai primi/vedea publicitate online.

Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau poti seta browserul sa accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, daca nu esti inregistat folosind cookie-urile, nu vei putea lasa comentarii.

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in “optiuni” sau in meniul de “preferinte” .